Jdi na obsah Jdi na menu
 


pizza

11. 6. 2012

824537.jpg

 Suroviny:

250 g vody
 35 g olivového oleje (asi 5 lžic)
 10 g soli (asi 2 lžičky)
 500 g hladké mouky
 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
 
 
Nastavení pekárny: Program Těsto
 
 
Postup:
Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a buď rozdělíme nebo necháme v celku.
 Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, na klasickém plechu nebo na pizza plechu vyválíme natenko, okraje necháme vyšší.
 Základem může být rajčatová omáčka nebo jen kečup, zdobíme dle svých chutí. Dáme do hodně vyhřáté trouby a pečeme zprudka 7 - 10 minut.
 
 Pro pizzu je lepší používat sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu. Peče se zprudka - nejlépe na spodku trouby. Pizza by měla mít výrazně vyšší teplotu odspodu.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář