Jáhlové rizoto
11. 6. 2012
1 ks
pórek
2 lžíce
olej
1 ks
masox
2 - 3 ks
rajče
2 - 3 stroužků
česnek
200 g
kuřecí maso
250 g
jáhly
1 ks
cibule
100 g
houby (mražené nebo sušené)
podle chuti
sójová omáčka
podle potřeby
tvrdý sýr (eidam, parmazán) Cibuli a česnek oloupeme, rajčata spaříme a oloupeme, pórek také omyjeme. Všechny druhy zeleniny nakrájíme.
Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Do vyšší pánve s poklicí nalijeme olej, na kterém zpěníme cibuli a česnek, přidáme maso, rajčata, pórek, houby, jáhly a promícháme. Vhodíme masox a podlijeme vodou tak, aby byla asi 1 cm nad směsí.
Pak jáhlové rizoto přikryjeme a společně dusíme, než se voda vypaří, pak vypneme a necháme asi 10 minut dojít. Pokrm můžeme dochutit sójovou omáčkou.
Na talířích jáhlové rizoto hustě sypeme strouhaným sýrem. Kdo chce, může maso vynechat.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář