Třešňový koláč z podmáslí
12. 6. 2012
Těsto: Hrubá mouka 1 hrnek
Polohrubá mouka 1 hrnek
Cukr krupice 1 hrnek
Rostlinný olej 3/4 hrnek
Vejce 2 ks
Prášek do pečiva 1 ks
Podmáslí
nebo kefír 2 hrnek
Kokos
jemně mletý 5 lžíce
Na těsto poklást Třešně 500 g
Drobenka Hrubá mouka
a 2 lžíce 0 hrnek
Moučkový cukr 1/2 hrnek
Skořice 1 lžička
Máslo
(60-70) 70 g
Postup přípravy receptu:
Zařazení: Moučníky, Koláče
Všechny suroviny na těsto smícháme a umícháme hladké těsto, které vlijeme do vymazaného a vysypaného velkého plechu. Poklademe omytými a dobře okapanými třešněmi.
Na drobenku smísíme mouku, cukr a skořici, přidáme máslo, které jsme chvíli nechali změknout při pokojové teplotě, a tupým nožem ho ve směsi posekáme. Prsty pak dotvoříme drobenku, koláč jí hustě posypeme.
Pečeme ve středně teplé troubě (cca 180 °C) zhruba 35-40 minut (vycházejte prosím ale ze zkušeností s vlastní troubou).
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář