Znojemská omáčka
12. 6. 2012
Ingredience: cibule 1kus
hladká mouka 3lžíce
hovězí přední 750 g
kyselá okurka 3kusy
mletá paprika 1lžička
pepř 1špetka
sádlo 1lžíce
sójová omáčka 1lžička
sůl 1 špetka
voda 1/2 l
Postup přípravy:
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou větší cibuli, přidáme na kostky nakrájené přední hovězí maso a zaprášíme mletou červenou paprikou. Opepříme, osolíme, přidáme trochu sojové omáčky, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Potom přidáme nadrobno nakrájenou kyselou okurku a zahustíme, tzn. ve 1/4 l vody rozšleháme 3 lžíce hladké mouky. Zvolna vaříme ještě asi 20 minut, občas zamícháme.
Příloha/y
Jako přílohu doporučuji houskové knedlíky. Ale vhodná je samozřejmě i rýže nebo těstoviny.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář